Hejka! Weszłam dzisiaj na bloga, patrzę a tu jakieś 567 wejść... myślę sobie: kurcze, przecież ostatnio było tu jakoś tak około 420... o co chodzi?wchodzę w statystyki i widzę:
Liczba wyświetleń stron dzisiaj : 64
Liczba wyświetleń stron wczoraj: 78
jeszcze niżej:
Wyszukiwane słowa kluczowe:
wiosna: 75
lata 20: 5
itd itp
Fajnie... chodzi tu tylko o to zdięcie z krokusami...
Ale dla osłodzenia życia dodam, iż tydzień temu moja mama miała urodzino-imieniny i z tej okazji z moją pomocą stworzyła takie oto pyszności (muffinki dyniowe z pestkami oraz rurki z bitą śmietaną i wiśniami kandyzowanymi)
Miało być 'z kuchnią w tle', więc proszę: przepis na rurki z bitą śmietaną (lub kremem karpatkowym, do wyboru) zaciągnięty z mojewypieki.blox.pl
Składniki na około 60 rurek (każda 7 cm długości):
- pół kilo mąki
- 25 dag masła
- 25 dag kwaśnej gęstej śmietany
- szczypta soli
Ciasto
szybko zagnieść i dobrze schłodzić w lodówce, owinięte w folię. Wyjąć,
podsypując mąką - rozwałkować, ale bardzo cieniutko, na grubość 1 mm.
Pokroić w długie paski, o szerokości około 1,5 cm. Rurkę
posmarować masłem, nawijać na nią paski, zaczynając od części węższej
do szerszej. Jedną stronę rurki obtoczyć w cukrze, układać na
natłuszczonej lub wyłożonej papierem blaszce.
Piec około 15 minut w temperaturze 200ºC. Rurki powinny być jasnozłote. Wystudzić, nabić kremem lub bitą śmietana.
Smacznego :)
|
mniaam !!!
OdpowiedzUsuń